Etiqueta Negra conquista os padais dos pontevedreses

Os asistentes puideron gozar na primeira xornada dun amplo programa de actividades como showcookings ou obradoiros, ademais de coñecer a oferta de 100 produtores diferentes

Pepe Solla, en la primera jornada de Etiqueta Negra. JAVIER CERVERA-MERCADILLO
photo_camera Pepe Solla, na primeira xornada de Etiqueta Negra. JAVIER CERVERA-MERCADILLO

O Recinto Feiral acolleu este sábado a inauguración da terceira edición da feira do gourmet galego Etiqueta Negra. O mal tempo acompañou no seu primeiro día e os asistentes abarrotaron os estands e as diferentes actividades que se ofrecían, algunhas abertas para todo o público e outras pensadas para profesionais.

Máis de 100 produtores, un 35% máis que o pasado ano, ofrecen neste gran escaparate os seus produtos e exquisiteces, que poderán coñecerse ata o luns. Alí pódense atopar desde os queixos Campo Capela, que acaban de lograr un ouro nos World Cheese Awards, ata produtos típicos galegos como o butelo, pasando por produtos como castañas en almíbar, diferentes tipos de viños, licores, refrescos naturais, legumes, conservas...

Ao longo do día, os asistentes á feira puideron gozar de diferentes showcookings a cargo dos cociñeiros Benigno Campos, que elaborou unha receita con fabas de Lourenzá e polbo; da finalista de Masterchef 6 Ketty Fresneda, que sorprendeu a todos cunha receita de porco cun toque tropical; de Pepe Solla, que presentou o menú actual do seu restaurante, ou do chef mexicano Rómulo Mendoza, que optou por mostrar ao público os sabores e cores do seu país natal.

Ademais, durante toda a xornada houbo obradoiros de diferentes temáticas (de iniciación ao aceite de oliva e de enchiladas de marisco) e presentáronse consérvalas artesás O Avó Lelo, iniciativa que ten detrás a Iñaki Bretal, chef do Grupo Nove e propietario do restaurante O Eirado dá Leña, e Manuel Otero, director do Percebeiro, e a Asociación Produtores de Galicia.

As persoas que decidiron achegarse ao Recinto Feiral durante este sábado tamén tiveron a oportunidade de gozar da zona de catas, que tivo unha programación continua desde as 11.30 horas e que se desenvolveu en quendas de 30 minutos de duración cada un. Nese espazo os expositores mostraron a versatilidade e as bondades dos seus produtos, así como as súas particularidades, os métodos de elaboración, sabores, aromas... Doutra banda, este ano inaugurouse un espazo de vinoteca,

A Deputación de Pontevedra volveu estar presente este ano coa tetería, un espazo propio a través da Estación Fitopatolóxica do Areeiro para coñecer os distintos tipos de té que se producen en Galicia. Pero, nesta ocasión, a bebida non estivo soa e presentouse con outros produtos que sorprenderon ao público.

Etiqueta Negra continúa este domingo con novas propostas a cargo de Gonzalo García (barista e tostador profesional), Héctor López (restaurante España), Rómulo Mendoza, Víctor Burgos e Raúl Freire (da Asociación de cortadores de xamón de Galicia), Rubén González (O Cafetín da Alameda), Iñaki Bretal (O Eirado da Leña), Rafa Centeno (Maruja Limón) ou Lucía Freitas (A Tafona), entre moitas outras. A programación completa e os horarios de todas as actividades pódense consultar en www.etiquetanegragourmet.com. O horario deste domingo é de 11.00 a 21.00 horas e mañá estará aberta ata as 20.00 horas.