O éxito do Mercado aboca a ampliar prazas e reducir o rebumbio

Os hostaleiros móstranse satisfeitos cos resultados obtidos no primeiro mes de funcionamento, aínda que traballan en melloras
Clientes este sábado en el Espazo Gastronómico Sostible. GONZALO GARCÍA
photo_camera Clientes este sábado no Espazo Gastronómico Sostible. GONZALO GARCÍA

"Hai cousas por depurar, como sucede con calquera outra apertura", pero en liñas xerais os empresarios implicados no Espazo Gastronómico Sostible O Mercado están "moi satisfeitos" cos resultados que están a cultivar na primeira planta da Praza de Abastos.

O proxecto leva algo máis dun mes en funcionamento e, entre as cousas a mellorar, os hostaleiros destacan a necesidade de ampliar as prazas, insonorizar o espazo, mellorar a iluminación, puír horarios e enriquecer a programación sociocultural. Hai unhas semanas os cheiros tamén formaban parte das tarefas a solucionar, sobre todo durante as mareas vivas, pero o selado dos desaugadoiros tranquilizou os ánimos. "Agora cheiro un pouco á primeira hora a peixe, algo lóxico se pensamos onde estamos, pero en canto se acenden as cociñas xa non se nota", asegura Alberto Collazo, presidente da asociación O Mercado constituída polos hostaleiros.

As necesidades detectadas empuxaron aos responsables das casetas a idear solucións, nas que xa se puxeron a traballar. Unha das máis urxentes é ampliar mobiliario para que poida acudir máis xente e para iso analizan a colocación de novas barras laterais para degustacións de pé e a instalación de máis mesas e cadeiras en espazos que agora están sen uso como, por exemplo, un dos corredores que dan á rúa Sierra. "Vemos que estamos a ter moita demanda, cousa que agradecemos moito á xente de Pontevedra, e por isto estamos a actuar en consecuencia. Queremos usar máis ocos, sen chegar a saturar, pero habilitando máis prazas", sinala Collazo.

Para paliar o rebumbio, están a explorar a posibilidade de colocar "teas ou outro elemento que non destorza a imaxe do Mercado e que axude a absorber o ruído". E para un mellor control da temperatura están a analizar distintos métodos contra a calor e o frío extremo: "Temos que ver como resulta coas cociñas funcionando, pero estamos a ver elementos para o suposto de que haxa baixas temperaturas. E para o verán o mesmo, aínda que non estamos polo labor de climatizar. Isto é un espazo sostible, así que estamos a buscar alternativas eficientes".


ACOLLIDA. Sobre o tema horarios, os empresarios sondan a opción de estender ao sábado o horario continuo aprobado para os domingos (de 12.00 a 23.00 horas). Ademais, a asociación planea dotar ao espazo de máis contido para completar a oferta gastronómica. Por exemplo, con "actuacións en vivo" e sesións de música que serán emitidas a través do fío musical, así como con actividades do tipo "showccokings, conferencias ou incluso presentacións de libros". "Elaboraremos unha programación para cada mes, que daremos a coñecer con antelación", avanza Collazo.

O programa será completado coas iniciativas que prevé desenvolver o C.I.F.P. Carlos Oroza, adxudicatario dunha caseta no que contempla celebrar cursos e degustacións.

Así como están contentos coa acollida do público, o presidente dos hostaleiros afirma que "vemos que o Concello nos apoia". "Estamos en continuo contacto para abordar os temas de xestión e para desenvolver actividades orientadas a dinamizar o mercado. Están moito polo labor, así que estamos moi contentos con este tema". O espazo recibiu este sábado unha nova onda de comensais, entre os que houbo primeiras visitas e repeticións. A valoración xeral é positiva, aínda que hai quen botou en falta "unha carta máis variada".

Comentarios