O marisqueo renóvase coa captura de 300 quilos de ameixa

O quilo de babosa vendeuse entre os 18 e os 21 euros na lonxa  Os bancos marisqueiros estiveron pechados 18 días por toxina
Mariscadores a flote trabajando. GONZALO GARCÍA
photo_camera Mariscadores á boia traballando. GONZALO GARCÍA

O fondo da ría de Pontevedra volveu abrirse ao marisqueo co fin das restricións pola presenza de toxina. Así, a lonxa de Campelo despachou este martes 300 quilos de ameixa babosa dos 30 barcos que saíron a faenar, a pesar de que son cen as embarcacións con permiso para facelo. O marisco foi extraído desde embarcacións, xa que este martes renovouse só o marisqueo á boia.

Será este mércores cando volvan os que faenan a pé. Neste sentido, están chamados a volver ao traballo uns 400 mariscadores nos bancos marisqueiros da zona e empezarán a faenar ás 7.30 horas da mañá, tal e como marcan as mareas. A cota máxima de capturas é de 10 quilos de ameixa japónica por mariscador.

En canto á poxa en lonxa onte, a ameixa babosa vendeuse a entre 18 e 21 euros o quilo, un bo prezo segundo explicou o patrón maior da Confraría de San Telmo, César Rodríguez. Do mesmo xeito, extraéronse 16 quilos de ameixa japónica, que se despachou a cinco euros o quilo. A cota máxima de capturas era onte de sete quilos por mariscador á boia.

O Instituto Tecnolóxico para ou Control do Medio Mariño (Intecmar) levantou o peche da actividade extractiva na ría de Pontevedra o pasado sábado. Fíxoo a través dun informe remitido ás tres confrarías do fondo da ría no que se confirma que non existe risco para a saúde e o nivel de toxinas na auga remitiu.

Este é o terceiro episodio de peche do marisqueo debido á presenza de toxinas no que vai de ano. As restricións á captura de bivalvos aplicáronse o pasaron 23 de setembro e obrigaron a devolver ao mar as ameixas recollidas o día que saltou a alerta.

Comentarios