sábado. 22.01.2022 |
El tiempo
sábado. 22.01.2022
El tiempo

'O Mercado' rexistra un novo cheo

Imagen de la noche del viernes en el espacio gastronómico que el Concello ha abierto en la primera planta de la Praza de Abastos de Pontevedra. DAVID FREIRE
Imaxe da noite do venres no espazo gastronómico que o Concello abriu na primeira planta da Praza de Abastos de Pontevedra. DAVID FREIRE

▶  O efecto chamada do 'gastroespazo' da Praza de Abastos resta xa clientela a locais de hostalería
da zona vella

▶ "O día da apertura cambiamos catro barrís de cervexa", afirma Ruy López, de Nasa

O Mercado rexistra un novo cheo. O efecto chamada do gastroespazo situado na primeira planta da Praza de Abastos de Pontevedra empezou a notarse nos locais de hostalería da zona vella. A algúns lles restou clientela. E exemplo diso foron as mesas baleiras, aínda que contadas, que puideron verse o venres ao mediodía na Leña, unha das prazas con maior actividade da cidade.

"A resposta da xente está a ser moi bonita", asegura Pura Seoane, que rexenta un dos postos de O Mercado. Xunto á súa socia Auri Goitia xestiona Hortasán, dedicada á venda de verduras e hortalizas ecolóxicas e outros produtos frescos. Aínda que o seu local xa formaba parte da oferta da Praza de Abastos desde hai anos, ambas decidiron ampliar o seu negocio con pratos de todo tipo e moi sans. "Levabamos 18 anos no Mercado. E moita xente dicíanos que deramos un paso máis. Como produtores demos un paso de xigante", recoñece Seoane, que recorda que en todos os seus pratos atópanse produtos da horta ecolóxica que teñen no Val do Ulla, en Vedra.

A instalación municipal, que abrirá por primeira vez en horario de tarde e pola noite, está controlada por dous vixiantes en horario diúrno. A súa función é controlar o acceso ao recinto para evitar aglomeracións como as vividas durante a xornada inaugural, na que decenas de persoas fixeron cola no exterior do edificio para coñecer o novo espazo gastrómico da Praza de Abastos.

A instalación municipal abrirá por primeira vez en horario de tarde e pola noite

"A xornada foi un éxito. Estivo moi ben", apunta Lucía Castro, a empregada de Filamento, un posto dedicado á coctelería e a vermutería. "Este proxecto axudará a dinarmizar o sector", explica Castro, que asegura que o combinado que máis está a gustar aos clientes é un que leva vermú e zume de arándanos.

Ruy López, de Nasa, móstrase algo máis cauteloso co futuro que poida ter O Mercado. "É incerto", apunta. Aínda así, o responsable deste posto, que vende ata 18 variedades de cervexa artesá (tres delas de caña), recoñece que o primeiro día do gastroespazo foi un éxito. "O día da apertura cambiamos catro barrís de cervexa", destaca.

Algúns dos postos de O Mercado iniciaron a súa andaina coa vista posta nos turistas estranxeiros engadindo ás súas cartas idiomas como o inglés. A instalación, que abrirá de martes a domingo pola tarde, tamén promove a reciclaxe entre a súa clientela.

'O Mercado' rexistra un novo cheo
comentarios