Mourente rinde homenaje al caldo gallego tradicional

A festa cumpre a súa 25 aniversario cun amplo programa. A encargada de ler o pregón, acto que terá lugar este domingo ás 13.00 horas, será a actriz coruñesa Uxía Blanco, presentada polo ourensán Rubén Riós
Presentación de la Festa do Caldo de Mourente de este año
photo_camera Presentación de la Festa do Caldo de Mourente de este año

Este fin de semana a emblemática Festa do Caldo de Mourente, organizada pola Asociación de Veciños do Castro, cumpre as súas vodas de prata coa firme convicción de converterse en Festa de Interese Turístico Galego, xa que é a única celebración que homenaxea a este produto. E faio con dous días repletos de actividades para todos os gustos e cun protagonista principal: o afamado caldo galego.

As celebracións comezaron na mañá deste sábado coa imposición das capas e medallas aos novos cabaleiros e damas que entran a formar parte da Orde do Caldo, que este ano foron oito homes e unha muller. Tamén tiveron lugar a actuación dos Alegres de Mourente e as visitas ao monumento e ao Local Social, onde se puido degustar un viño galego. ás 14.30 horas tamén houbo un xantar de confraternidade e o día terminou cunha gran verbena amenizada por dúas orquestras, Saudade 73 e Principal.

Este domingo os actos comezarán ás 12.30 horas coa recepción oficial das autoridades. Ás 13.00 a actriz galega Uxía Blanco será a encargada de dar o pregón da festa, presentado por Rubén Riós.

Ao finalizar será o momento de entregar a medalla de ouro ao mérito gastronómico á xunta directiva da Asociación O Castro de Mourente. O encargado de recoller o pote de prata e o diploma de honra do colectivo será Daniel Méndez Mosquera, veciño da parroquia, en representación de todos os homenaxeados.

DEGUSTACIÓN. Ás 14.00 horas diversos grupos folclóricos galegos e portugueses e a charanga A cabeza non para farán unha actuación musical. Acto seguido levará a cabo a degustación do coñecido caldo de Mourente, na que se servirán máis de 5.000 racións para as 6.000 persoas que afai reunirse baixo a carpa.

A carne de tenreira acompañada de orella, lacón, touciño entrefebrado, chourizo, patacas, grelos e pan servirase nunha cazola de barro a un pecio de cinco euros e o caldo galego nunha cunca de barro serigrafiada a un prezo de dous euros a cunca, podéndose repetir cantas veces deséxese. Tanto a cunca como a cazola poderanse levar de recordo. Para terminar as celebracións, un trío musical deleitará aos asistentes a partir das 20.00 horas.