O bo tempo invita a gozar das terrazas en Pontevedra

Os hostaleiros da cidade destacan que a chegada do sol atrae a máis clientes
El ambiente en una de las terrazas de la ciudad, este martes
photo_camera El ambiente en una de las terrazas de la ciudad, este martes

Que se un café con xeo, que se unha cervexa fresquiña, que se unha tapa de tortilla... A chegada do bo tempo botou á rúa aos pontevedreses. Mellor devandito, ás terrazas. Logo de varias semanas de choiva, o bo tempo que está a facer en Pontevedra estes últimos días é o factor que explica as boas sensacións entre os hostaleiros, os cales destacan que o terraceo aumenta considerablemente.

"Este fin de semana notouse moito máis movemento do habitual. A terraza trabállase moito mellor e vén máis xente. Ademais, tamén se nota que se alargan máis as horas de consumo", destaca Julián Dobarro, o encargado de Soportales Café, situado na Praza da Ferrería. Pero non é o único local desta céntrica praza da cidade que destaca esta situación. Sonia Teixeira, xerente da Cafetería San Francisco, explica que "co bo tempo a xente anímase máis a saír de casa e a terraza está moito máis chea. De feito, esta fin de semana houbo de súpeto unha revolución na cidadanía e notouse bastante o aumento de xente. Aínda que, ao contrario que no verán, séguense recollendo pronto".

Na Praza da Verdura, o encargado do Hotel-Restaurante Rúas, Jacobo Portela, tamén comenta que a súa terraza énchese máis co ambiente caloroso destes días. "Sen dúbida a terraza vese máis chea. Pódese ver como recibimos a visita dos nosos clientes habituais e de máis xente, pero a fin de semana e os venres son máis punteiros. Ademais, por aquí adoitan pasar moitos peregrinos e que faga sol benefícianos porque se animan máis a vir". Con todo, hai locais de hostalería que, polo momento, non notan un aumento tan considerable. é o caso da Taberna O Baúl, tamén situada na Praza da Verdura. "Aquí normalmente énchese a terraza, pero xa hai catro anos que a xente consome o mesmo. É certo que o consumo é estacional, pero non notamos demasiada diferenza. Traballamos igual. Quizais algún día puntual temos que alargar a nosa xornada unha hora máis, pero adoita ser en festas ou durante algún evento importante", explica o xerente do establecemento, José Manuel Doval. E non é o único, porque Miguel Pichel, encargado do Donegal’s Café, na Praza de Barcelos, destaca que "a liña é a mesma que ata agora. Cando sae o sol si que comeza a facturarse máis a terraza, pero non notei aumento de xente".

Moitas son as terrazas que a cidade de Pontevedra alberga a día de hoxe e todas énchense de xente cando o sol acompaña, pero tamén se abarrotan as rúas de adolescentes, pais, nenos e maiores.

Comentarios