Pepe Solla desmonta xunto a Chicote a mentira das empanadas 'caseiras'

"Non se trata de que estea rica ou non estea rica. Trátase de que se mo venden como caseiro e danme isto síntome enganado", explica o poiense no programa Vascho a comer
Solla, con Chicote. LASEXTA
photo_camera Solla, con Chicote. LASEXTA

O cociñeiro poiense Pepe Solla axudou ao televisivo Alberto Chicote a destapar un das fraudes clásicas na mercadotecnia dos produtos alimenticios: vender algo como caseiro cando en realidade é un produto industrial.

Solla desprazouse a Madrid para participar na última edición de em <>Vascho a comer, na que el e Chicote compraron algunhas empanadas que se vendían baixo a etiqueta de nbsp;&artesá ou caseira. 

No primeiro local que visitou o programa, a etiquetaxe da empanada xa mostraba elementos como estabilizadoremulgente, corrector de acidez...

"¿Ti poslle todo isto ás empanadas que fas?", preguntou Chicote ao poiense. "Eu bótolle fariña, auga...", contestou Solla. 

A resposta ao misterio deuna unha das empregadas do establecemento "Son artesás porque as dobramos nós a man. Pero hai moitos ingredientes, como o pisto, que os compramos de fóra". Bingo. 

Algo parecido sucedeu no seguinte local de empanadas caseiras, onde, para máis inri, Chicote comprou unha empanada galega

"Nós aquí as horneamos, facer fanas na fábrica", conta a vendedora deste establecemento. 

"Non se trata de que estea rica ou non estea rica. Trátase de que se mo venden como caseiro e danme isto sinto enganado", indicou Pepe Solla.

CASA SOLLA, FINALISTA DO SAN SEBASTIÁN GASTRONOMIKA. O Cenador de Amós de Cantabria, con tres estrelas Michelin; a galega Casa Solla, cunha, e o restaurante madrileño Dspeak, son algúns dos establecementos hostaleiros finalistas que competirán nos cinco concursos do congreso San Sebastián Gastonomika, que se celebrará a partir do próximo domingo. 

A organización deu a coñecer este xoves nun comunicado a lista de locais que quedaron finalistas para os certames que convoca en distintas modalidades durante a súa celebración, unha lista na que figuran varios restaurantes con estrelas Michelín, algúns locais repetidores de edicións anteriores e populares bares de distintos lugares de España. 

Entre os elixidos para competir no XII Concurso Nacional de Grella, o máis prestixioso dos cinco, están os vascos Asador Maktzeta, Aldanondo Jatetxea e Saizar Sagardotegia, o Cocotte e o Asador Iturrama de Pamplona, e Essentia (Cuenca), Casa Azofra (Burgos) e Pura Brasa (Barcelona).

O IV Campionato Nacional de Ensaladilla Rusa San Miguel, dedicado a unha das tapas máis demandadas polo público, contará co recoñecido Lú Cociña e Alma de Xerez, que loce unha estrela Michelin, ademais do donostiarra Kapadokia e o bilbaíno Baster, que se medirán a establecementos madrileños como Hevia e Casa Rafa, andaluces como o Bar Donald de Sevilla ou as Tapas 2.0 de Salamanca. 

A segunda edición do concurso de sobremesas feitas con froitas tropicais de Tenerife contará nada menos que con tres locais con distincións Michelin: Casa Solla (1), situada na localidade pontevedresa de Poio; o cántabro Cenador de Amós (3) de Villaverde de Pontones; e A Boscana (1) de Bellvís, na provincia de Lleida. 

Estes tres mediranse con dous valencianos, o Mediterráneo Culinay Center e o Fierro, e un só da illa canaria de onde proceden as froitas coas que deban elaborarse as sobremesas, o Donaire. 

O II Campionato Nacional de Garavanzos Terra Sabor, nas variedades Fuentesaúco ou Pedrosillano, contará con 8 finalistas, entre os que constan A Botica de Matapozuelos, en Valladolid, distinguida cunha estrela Michelin, xunto outros como A Clandestin de Barcelona ou o Mesón Sabor Andaluz de Cádiz. 

San Sebastián Gastronómika-Euskadi Basque Country completará os seus campionatos coa primeira edición do dedicado á torta de mazá, xa sexa como Apple pé, Tatin, Strudel ou outra versión, ao que aspirarán, entre outros, o Caelis de Barcelona e a Casa Gerardo de Asturias, ambos cun distintivo Michelin cada un, e o donostiarra Narru, campión do concurso de Grella do ano pasado.

Comentarios