Punto e seguido para o futuro de Confeitería Landín

A actual xerencia botou o peche definitivo tras 20 anos de actividade pero un empresario do sector está disposto a reabrila o 1 de xuño
Trabajadoras de Confitería Landín bajando la verja por última vez. JAVIER CERVERA-MERCADILLO
photo_camera Trabajadoras de Confitería Landín bajando la verja por última vez. JAVIER CERVERA-MERCADILLO

Confeitería Landín xa é historia. Polo menos, baixo a xerencia que a puxo en marcha fai 20 anos, a de strong <>Fernando Dívos, quen aproveitou as súas tres décadas de experiencia nos Casteláns para converterse no seu propio xefe. Para iso, abriu un pequeno despacho en Frei Juan de Navarrete, onde, cada día e en varias entregas, chegaban os doces que preparaba no seu obrador de Xeve.

De todas as tentacións que chegaban nas bandexas, os croissants e, sobre todo, as trenzas comezaron a ser os máis demandados polos clientes, tanto pola súa textura e como polo seu sabor.

Pero esta rutina chegou este domingo ao fin, coa xubilación do propietario. Logo dunhas semanas de frenética actividade -xusto desde que este xornal adiantou a noticia do peche-, nas que as catro traballadoras do despacho tiveron que redobrar esforzos para facer fronte á inxente demanda, o negocio baixou o enreixado metálico de forma definitiva.

Neste último día multiplicáronse as despedidas, as bágoas, os recordos e a tristeza de ver unhas bandexas baleiras que xa non se volverán a encher. As trenzas foron o primeiro en esgotarse. «E iso que se repuxeron varias veces», matizan as empregadas. Despois fixérono as palmas de chocolate, os pasteis de mazá, os bolos de vento, as trufas...

Co apagamento das luces, tan só sobrevivían unhas poucas pastas e cinco tortas de Santiago. «Isto foi un non parar, algo desesperante», aclara unha das traballadoras, que abriu o despacho xunto a Fernando Dívos.

O empresario tamén fixo acto de presenza nesta xornada. Tras recoller totalmente o taller de strong <>Xeve, levou o último reforzo de doces embargado por un sentimento contraditorio: «Por unha parte, contento, porque así poderei descansar e gozar dá xubilación; pero por outra, moi amolado por deixar atrás 20 anos de negocio e por todos vos clientes, que tantas mostras de agarimo nos amosaron nestes días».

FUTURO

O pasteleiro admite contactos cun empresario do sector que está interesado en reabrir o negocio, «co mesmo nome e contratando a unha dás traballadoras, pero polo momento non hai nada asinado».

Apunta que «aínda estamos a negociar e parece que a cousa vai en firme». De cristalizar o acordo, o punto e seguido de Landín sería 1 de xuño, cos mesmos produtos e receitas que fixeron famoso ao seu predecesor. «Non teño ningún problema en cedelas», sostén Fernando Dívos.

comentarios