Regresa a carne de touro para o seu despacho no Mercado de Abastos

Begoña Laya será a empresaria que venda en exclusiva esta prezada carne demandada por particulares e restaurantes
Begoña Laya, en su puesto en el Mercado de Abastos en 2019, último año en el que se comercializó la carne de los toros. JAVIER CERVERA-MERCADILLO
photo_camera Begoña Laya, en su puesto en el Mercado de Abastos en 2019, último año en el que se comercializó la carne de los toros. JAVIER CERVERA-MERCADILLO

Se algo se espera con especial interese, non só polos afeccionados, senón polos amantes da boa mesa, cando chegan as corridas de touros, é a carne destes animais que, preparada convenientemente, convértese nun suculento manxar.

Tras dous anos nos que non se puideron celebrar estes festexos, no regreso dos touros á nosa cidade tamén a carne de touro poderá ser adquirida no Mercado de Abastos, tanto por particulares como por aqueles restauradores que queiran ofrecela nas súas cartas aos numerosos clientes que durante estas semanas abarrotan a cidade.

Será nos postos 22 e 24 onde Begoña Laya manteñen unha tradición que iniciou o seu avó fai máis de cincuenta anos, coa venda de carne de touro, e que ela realiza en exclusividade. A propia empresaria recordaba hai uns días a este medio o proceso que segue a carne desde a morte do animal na praza e o seu posterior envío ao matadoiro de Cambados, onde se realizan os labores de limpeza e almacenamento en cámaras frigoríficas, un tempo tras o cal, e se as preceptivas análises sanitarias autorízano, envíase ao momento de venda que a carniceira dispón no Mercado de Abastos de Pontevedra.

Prezos

Outra boa noticia, xunto ao seu regreso, é que os prezos desta carne non sufrirán ningún incremento en relación aos de 2019, co que o quilo de chuletón estará a 12 euros, mentres o costillar moverase entre os 4,5 e os 12 euros. A empresaria carniceira móstrase ilusionada ante esta nova oportunidade de pór en mans dos seus clientes unha carne tan demandada, pero que en tan poucas ocasións pódese gozar e, aínda a propósito de que é o chuletón o que ten unha maior saída entre os compradores, ela decántase polo jarrete ou a costela, como partes do touro que, "tras unha adecuada cocción e unha elaboración lenta, polas propias características deste tipo de carne, ofrecen un excelente sabor a quen se decidan a degustar esta carne de touro".

Comentarios