Comer froitos secos no embarazo mellora o neurodesarrollo do bebé

O estudo baseouse en máis de 2.200 parellas nai e fillo

Mujer embarazada. AEP
photo_camera Muller embarazada. AEP

Investigadores de Barcelona descubriron que unha dieta rica en froitos secos durante o primeiro trimestre de embarazo asóciase con mellor desenvolvemento neuropsicolóxico dos nenos e nenas a longo prazo, tras detectar que nenos de nais que toman máis froitos secos teñen mellores resultados cognitivos, de atención e de memoria de traballo.

O estudo, publicado en European Journal of Epidemiology, baseouse en máis de 2.200 parellas nai e fillo españolas inscritas nos grupos do Proxecto Inma en Asturias, Guipúzcoa, Sabadell (Barcelona) e Valencia, a cargo do Instituto de Saúde Global de Barcelona (ISGlobal).

"O cerebro experimenta unha serie de procesos complexos durante a fase de xestación, a nutrición materna é un factor determinante para un neurodesarrollo adecuado do feto con efectos a longo prazo", explicou a primeira autora do estudo, Florence Gignac.

As nais responderon cuestionarios sobre hábitos alimentarios no primeiro e último trimestre do embarazo, e avaliaron o desenvolvemento neuropsicolóxico dos nenos e nenas a través de tests estándar validados internacionalmente e realizados tras un ano e medio, cinco e oito despois do nacemento.

Os nenos e nenas pertencentes ao grupo cun maior consumo materno de froitos secos obtiveron mellores resultados en todos os exames practicados para medir función cognitiva, capacidade de atención e memoria de traballo.

Comentarios