O xornalista cego Jonatan Armengol crea unha canle de cociña á brasa

Elabora pratos nacionais como costelas ibéricas afumadas ou o taco de bonito á brasa con escabeche de cereixas, entre outros, e internacionais
Jonatan Armengol. YOUTUBE
photo_camera Jonatan Armengol. YOUTUBE

Jonatan Armengol, un xornalista gastronómico cego, creou unha canle en Youtube chamado O camiño do lumeno que ensina a cociñar con lume e brasas.

"Demostra que se ata el mesmo, que é cego, pode cociñar cun kamado (forno cerámico xaponés), unha caixa chinesa ou unha grellada, calquera pode facelo", asegura nunha nota de prensa.

Na súa canle, Armengol elabora pratos nacionais como costelas ibéricas afumadas ou o taco de bonito á brasa con escabeche de cereixas, entre outros, e internacionais: o polbo anticuchado, a torta tatín, un encebollado ecuatoriano e moitos máis.

A canle diferénciase a outros cunha temática similar porque non só aparecen tomas perfectas nos seus vídeos ea que se mostran os erros que se cometen cociñando coa maior naturalidade posible.

Ademais, outras canles parecidas normalmente utilizan as brasas para cociñar peixes ou carnes, pero Armengol utilízaas para cociñar outro tipo de pratos como arroces, guisos ou caldos.

Nalgúns vídeos, Armengol tamén desempaqueta e fai unha critica de produtos para que os seus espectadores coñezan novos utensilios que poidan mellorar a súa cociña á brasa ou en lume.

Armengol tivo a idea de crear esta canle por unha broma entre amigos durante unha comida familiar, que creceu ata trasladarse á cociña de chefs –como José Luque ou Javier Muñoz-Calero– que cociñaron man a man con el.

Actualmente, Armengol tamén é director do programa radiofónico Comer a cegas, en Radio Intereconomía, e colaborador en Mercados Televisión, onde fai catas de produtos de supermercado. 

Comentarios